Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Παραμύθι στα χρόνια της μπουλντόζας.

Ξημέρωνε γλυκά το πρωινό του μάρτη στους λόφους της Λιβύης όταν η πρώτη βόμβα σήμανε την εξάπλωση του ΄Καρκίνου΄. Ενός 'Καρκίνου' που γεννήθηκε από τις Ιμπεριαλιστικές τάσεις της Δύσης.
 Με την γνωστή συνταγή, η  ''δίψα'' για μαύρο χρυσό σύντομα θα ικανοποιηθεί και μετά θα αναζητούν για νέο ''ποτήρι'', πιο μεγάλο και πιο βαθύ. Όταν η Ανατολή θα γίνει Δύση, η αυτοκαταστροφή θα ξεκινήσει με μόνον αντίπαλο πλέον τον ίδιο της τον εαυτό.
 Η μάυρη Ήπειρος ήταν αιώνες το ''πρώτο πιάτο'' της Δύσης, εξαιτίας της ανεκπαίδευτης και πρωτόγονης παρουσίας της στα παγκόσμια δρώμενα. Οι ''βάρβαροι'', δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στην ταχύτητα  που ο αμερικάνικος οργανισμός ''χωνεύει'' την τροφή του και αναζητά για καινούρια, σαν λέοντας.

Με λίγα λόγια, ο Γκαντάφι αντιστέκεται σθεναρά να δώσει τα πετρέλαια την ίδια ώρα που μια χώρα με υψηλότερο πολιτισμικό επίπεδο στα πλαίσια της δημοκρατίας, κατακερματίζεται απο τα χρέη της στο ΔΝΤ και θα δώσει τα πετρέλαια επειδή τα χρωστάει. Αποδεικνύεται, ότι σε ορισμένες, και τονίζω, σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις, το υψηλό μορφωτικό επίπεδο και ο εξευγενισμός μάλλον δεν οφελούν.
Δεν υπήρχε περίπτωση η Λιβύη, εαν  χρώσταγε στο ΔΝΤ, να έμπαινε στην διαδικασία να πείναγε για να ξεχρεώσει. Τα πρωτόγονα ένστικτα θα κάνανε την δουλειά τους, και ο λαός θα πολέμαγε όποιον ηλίθιο τόλμαγε να κάνει τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Στα όρια της υπερβολής βέβαια γιατί κανένας ποτέ δεν θα τόλμαγε να κινηθεί έτσι αντιμέτωπος με μια τέτοια χώρα όπως η Λιβύη ή το Ιράκ ή το Αφγανιστάν. Τα παραδείγματα είναι πολλά αλλά δεν θέλω να εστιάσω στα ιστορικά στοιχεία τα οποία τοποθετούν την Λιβύη άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των χωρών που ο Θείος Μάρσαλ θέλει να απελευθερώσει απο τον ''Δικτάτορα''. Εχουμε έναν πλανήτη των τριών υπερδυνάμεων και μία από τις τρείς δεν είναι σίγουρα η Ευρώπη. Το  παιδί βγαίνει πάντα πιο έξυπνο από τον γονιό, έτσι και η Αμερική πιο ύπουλη και πιο ''πεινασμένη'' κάνει την γηραιά Ήπειρο να φαίνεται σαν στολίδι στον χάρτη. Ένα στολίδι προσωρινό.
Ανήκουμε στούς έξυπνους που καίγονται νωρίς, γιατί μετριάσαν τα πρωτόγονα ένστικτα τους. Βασιστήκαμε στο ήθος και την εξέλιξη όταν οι πίθηκοι της Αμερικής ετοιμάζουν τα σχέδια τους για να ανέβουν στα δέντρα όλων των χωρών που δεν μπορούν να αντισταθούν. Ένας πίθηκος με όπλα είναι πολύ πιο επικίνδυνος από έναν άνθρωπο με βιβλίο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

prezofounta an pineis ...to sxolio afineis....